DEMİR ALARMI

Çevre ve Sehircilik Bakanligi demir sektörü için gelen sikâyetleri degerlendirdi ve pilot uygulama yapti. Sonuç: Her 2 firmadan biri kalitesiz demir çelik üretiyor. Bakan Idris Güllüce piyasadaki kalitesiz demirleri toplatacaklarini söyledi.

DEMIR çelik sektörüne siki denetim yolda. Çevre ve Sehircilik Bakani Idris Güllüce dün yaptigi açiklamada demir sektörü ile ilgili yogun sikayet aldiklarini, pazartesi gününden itibaren pazardaki kalitesiz ürünlerin toplanacagini açikladi. Üreticilere agir cezalarin yolda oldugunu belirten Güllüce, “Üreticilere mesajim net. Piyasaya sürdügünüz hatali mal varsa denetime takilmadan geri çekin” dedi.


81 ILE DENETIM

Bakanlik yetkilileri tarafindan yapilan açiklamada çelik sektöründeki denetim bosluguna çözüm bulmak için Ankara ve Izmir’de pilot uygulamalara baslanildigi belirtildi. Bakanligin yürüttügü çalisma kapsaminda 21 firmadan numune alinarak test edildi. 10 firmanin 11 numunesi sakincali bulundu ve 168 bin lira ceza kesildi. Her 2 firmadan birinin kalitesiz ürün üretmesinden yola çikan bakanlik 81 ili denetleme karari aldi. Pazartesi günü baslayacak çalismalar kapsaminda üreticilerden alinan numuneler bakanlik merkezi hakem ve ihtisas laboratuvarinda incelenecek.


KAYNAK : http://www.hurriyet.com.tr